PNRR: Promovarea celor 12 rute turistice/culturale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în consultare publică ghidul specific pentru apelul de proiecte aferent Investiției 1. Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, din cadrul Componentei 11, din Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

 

INVESTIȚIA 1 – PROMOVAREA CELOR 12 RUTE TURISTICE/CULTURALE

Alocarea apelului de proiecte: 460.149.383 lei, echivalentul a 93,475 mil. euro

Prin apel se acordă sprijin financiar pentru modernizarea /reabilitarea obiectivelor (siturilor) turistice cu impact național și internațional, identificate în zonele de destinație optimă. Ghidul se adresează tuturor proiectelor și solicitanților incluși în rutele turistice/culturale și selectați în vederea restaurării, din apelul 2. De asemenea, se adresează și solicitanții eligibili din apelul 1, care din motive tehnice nu au putut să transmită proiectele prin intermediul platformei până la data și ora de închidere a apelului, conform Listelor aprobate prin ordinul ministrului investițiilor și proiectelor europene, al ministrului culturii, al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației și al ministrului antreprenoriatului și turismului, nr. 1491/1165/3091/12812/022.

Prin programele de restaurare finanțate din POR și programe naționale au fost restaurate aproximativ 500 de monumente istorice din România. Obiectivele turistice individuale atrag un număr mare de vizitatori doar în cazul în care reprezintă o valoare extraordinară. Proiectul România Atractivă își propune ameliorarea acestor neajunsuri, și atragerea de turiști pe baza acestor rute, prin creșterea accesibilității zonelor turistice și a calității infrastructurii turistice, dezvoltarea destinațiilor turistice, creșterea și diversificarea ofertei turistice prin valorificarea patrimoniului cultural și natural, respectiv creșterea calității experiențelor și a serviciilor la nivelul destinațiilor turistice.

Perioada de consultare publică este de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (până la 30 iulie 2022).

Sursa: MIPE

 

Informații suplimentare despre Componenta 11, Investiția 1:

https://mfe.gov.ro/consultare-publica-pnrr-ghidul-pentru-apelul-de-proiecte-aferent-investitiei-1-promovarea-celor-12-rute-turistice-culturale-din-cadrul-componentei-11/

Informații despre oportunități de finanțare similare:

https://dal.ro/ministerul-energiei-anunta-astazi-lansarea-procedurii-competitive-schema-de-ajutor-de-stat-avand-ca-obiectiv-sprijinirea-investitiilor-in-construirea-de-capacitati-pentru-productia-de-hidrog/

 

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta accesând pagina Contact sau direct, telefonic sau prin e-mail.