Suplimentare buget schemă Ajutor de Stat HG 807/2014

Suplimentare buget schemă Ajutor de Stat HG 807/2014

Ministerul Finanțelor stimulează afacerile din România și propune, printr-un proiect de Hotărâre de Guvern, majorarea bugetului maxim al schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru investițiile cu impact major în economie. Astfel, bugetul schemei se majorează cu 1 miliard de lei, de la 6,38 miliarde de lei la 7,38 miliarde de lei.

În perioada 15 iunie – 26 iulie 2022, Ministerul Finanțelor a derulat o sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțarea unor investiții mai mari de 1 milion euro. Sesiunea a avut un buget de cel puțin 700 milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării acestuia, și a suscitat un interes crescut din partea investitorilor, fiind depuse 193 de cereri de finanțare.

Pentru acordarea finanțării, punctajul a fost realizat pe baza criteriilor de evaluare prevăzute de HG nr.807/2014: valoarea investiției, tipul investiției inițiale, locul în care se va face investiția, rentabilitatea cifrei de afaceri (în cazul întreprinderilor în activitate), valoarea capitalului subscris și vărsat (în cazul întreprinderilor nou înființate).

În urma finalizării procesului de ordonare pe baza punctajului obținut, vor intra în analiză proiecte de investiții cu o valoare totală de cca 3,2 miliarde lei. Se solicită un ajutor de stat de aproximativ 682,8 milioane lei, în domenii precum industria alimentară, material de construcții, piese auto și producția de hârtie.

 

Sursa: Ministerul Finanțelor

 

Informații suplimentare despre oportunitatea de finanțare:

https://mfinante.gov.ro/ro/despre-minister

Informații despre oportunități de finanțare similare sau complementare:

https://dal.ro/schema-de-ajutor-de-stat-locuri-munca/